Bine ati venit pe site-ul Primariei Cluj-Napoca
Home Informatii publice Evenimente Taxe, impozite Online Licitatii Forum
Home
HOME
Descriere localitate
Locuri de interes turistic
Organigrama Institutiei
Componenta Consiliului
Hotarari ale Consiliului Local
Sedinte ale Consiliului Local
   
INFORMATII UTILE
Regulament aferent P.U.G.
Strazi - lucrari in derulare
Salubrizare stradala
Acte necesare (diverse)
Cereri tip
Program audiente
Telefoane utile
PROIECTE - DEZBATERI
Proiectul de buget si prioritatile pentru anul 2006
Variante de ocolire a municipiului
Cluj-Napoca
Regulamentul de finantare a ONG-urilor de la bugetul local in 2006
Proiectul de planificare strategica a municipiului Cluj-Napoca
CONTACTATI-NE!
EXPRIMA-TI OPINIA!
 
Cautare:
web site
 


Primaria Municipiului Cluj-Napoca
Biroul Mass - Media

Email: massmedia@primariacj.ro
Tel: 0264/431900

Comunicat de presa
(28 februarie 2007)

 

Ref: Lista provizorie de repartizare a locuintelor ANL a fost finalizata

 

La Primaria Cluj-Napoca sunt depuse 4478 cereri de luare in evidenta in vederea obtinerii unei locuinte ANL. Toti solicitantii au primit in perioada 21.11.2006 28.11.2006 Formularul de inscriere si lista actelor necesare in vederea completarii dosarelor conform HCL 732/2006.

 

In perioada 22 noiembrie 2006 10 ianuarie 2007 au fost depuse 1112 dosare din care foarte multe nu aveau completata corect declaratia privind proprietatea. Pentru completarea acestei declaratii s-a dat termen pana in data 15 februarie 2007, timp in care au fost inregistrate 322 de astfel de completari.

 

Comisia sociala de analiza a cererilor de inchiriere si repartizare a locuintelor pentru tineri construite de Agentia Nationala pentru Locuinte a respins 210 dosare din cauza nerespectarii criteriilor de acces, astfel: 81 de dosare au fost respinse deoarece solicitantul nu a facut dovada desfasurarii activitatii in municipiul Cluj-Napoca (inclusiv pentru situatiile in care solicitanta este beneficiara a indemnizatiei de crestere copil si nu prezinta adeverinta ca are contract de munca suspendat), 69 de dosare nu au cuprins declaratii notariale privitoare la proprietate, iar in 23 de cazuri solicitantul a depasit varsta de 36 de ani. De asemenea, in 19 situatii solicitantul sau membri ai familiei acestuia aveau incheiate contracte de inchiriere cu Consiliul local sau cu unitatea unde isi desfasoara activitatea. 10 dosare au fost depuse fara acte, continand doar formularul de cerere completat, iar in 6 cazuri s-a constatat ca solicitantul sau membru al familiei acestuia detinea cota din locuinta in proprietate. Alte 2 dosare au fost respinse din cauza ca solicitantii au prezentat adeverinta de serviciu nesemnata si nestampilata.

 

Motivele pentru care nu au fost punctate actele depuse au fost urmatoarele:

-          lipsa vizei de resedinta pe actul de identitate al solicitantului, cerinta precizata in HCL 732/2006;

-          contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara dupa data de 7.11.2006 si/sau contract de inchiriere cu valabilitatea sub 1 an;

-          acte de stare civila/acte de nastere copii prezentate in copie nelegalizata;

-          acte de studii prezentate in copie nelegalizata;

-          adeverintele referitoare la studii, emise de unitatile de invatamant au fost depuse in copie;

-          la dosarul depus au fost prezentate contracte de inchiriere locuinta care nu mai figureaza ca fiind in valabilitate la Administratia Financiara.

 

Datoria noastra a fost sa aplicam corect prevederile legale si va asigur ca am tratat cu transparenta toate dosarele depuse de solicitanti, a precizat primarul Emil Boc.

 

Lista provizorie a fost afisata astazi, 28 februarie la sediul Primariei si pe www.primariacj.ro la sectiunea Informatii publice. Incepand cu data de 1 martie, aceste liste pot fi consultate si la sediile primariilor de cartier din Marasti (Fabricii nr.4) si Manastur (Ion Mester nr.10).

 

Perioada de depunere a contestatiilor este de 15 zile de la data afisarii listei provizorii, respectiv pana in data de 15.03.2007, ora 18,30 inclusiv. Dupa acest termen comisia va analiza contestatiile depuse si va inainta spre aprobarea Consiliului Local lista finala cu punctajele acordate.

 

Lista definitiva vizeaza locuintele construite in regim ANL pe Calea Floresti 54. Acest bloc are 54 apartamente din care conform OUG 68/2006 un procent cuprins intre 10 si 20% vor fi repartizate separat, pentru persoanele evacuate din locuinte in urma procesului de retrocedare. In sedinta urmatoare de Consiliu local se va stabili care va fi procentul retinut la Cluj-Napoca conform acestei ordonante iar restul locuintelor vor fi repartizate in ordinea listei definitive.

 


Biroul mass-media           
Primaria municipiului Cluj-Napoca

Home | Informatii publice | Evenimente | Taxe,impozite online | Licitatii | Forum
@ 2005 Marca Inregistrata
eBusiness by: